Tyto webové stránky používají soubory cookie, aby zajistily nejlepší možný zážitek při návštěvě webových stránek. Další informace najdeš v našich zásadách ochrany osobních údajů. Chceš-li souhlasit s používáním druhotných souborů cookie, klikni na tlačítko "Souhlasím"
+420 736 231 573
Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem.
Odvolání na legislativu:
EU - 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21 ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových Výrobků, § 8 odstavec 10.
pšenice (například špalda a khorasan, kamut) , žito, ječmen, oves
a výrobky z nich
a výrobky z nich
a výrobky z nich
a výrobky z nich
a výrobky z nich
a výrobky z něj (včetně laktózy)
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie
a výrobky z něj
a výrobky z ní
a výrobky z nich
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg, nebo 10 mg/l, vyjádřeno SO2
a výrobky z něj
a výrobky z nich